Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 20:27

Καπάκι-καρότσι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

  

Την Άνοιξη του 2018 στα αποδυτήρια του Τενεάτη γεννήθηκε μια ιδέα. Με την επίγνωση της μακράς διαδρομής και δράσης του Συλλόγου στην τοπική κοινωνία η οποία τον καθιστά θεσμό και σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της,  έγινε κατανοητό από όλους ότι οφείλει να μην περιορίζει τον αγώνα του στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου αλλά να αναλάβει πρωτοβουλίες για να δώσει λύσεις, να βοηθήσει ή να δείξει τον δρόμο σε καταστάσεις και πράγματα που για να πραγματωθούν απαιτούν διάθεση προσφοράς, εθελοντισμό και κοινωνική ευαισθησία .

   Ο Σύλλογος εντάχθηκε στην δράση των ΑΜΕΑ «καπάκι – καρότσι» σύμφωνα με την οποία, η συγκέντρωση ενός πολύ μεγάλου αριθμού καπακιών εξασφαλίζει την απόκτηση ενός αναπηρικού αμαξίδιου. Πολλαπλά τα οφέλη της συγκεκριμένης δράσης καθώς πέραν της βοήθειας στον συνάνθρωπο , συνιστά και ένα ουσιαστικό μέτρο ανακύκλωσης.  Αν νοιάζεσαι για το περιβάλλον και τον άνθρωπο , έχεις δυο λόγους να μην πετάξεις το καπάκι από το μπουκάλι σου στον κάδο, αλλά να το φέρεις στο γήπεδο για να το προωθήσουμε στους  ΑΜΕΑ για να βοηθήσουμε όλοι μαζί έναν ακόμα συνάνθρωπό μας.

Μέσα από αυτή την δράση ο Σύλλογος ανταπέδωσε στο χωριό ένα μικρό μέρος της ΕΥΕΡΓΕΣΙΑΣ που απολαμβάνει όλα αυτά τα χρόνια. Διότι ο Τενεάτης υπάρχει από τα χρήματα και την στήριξη των ανθρώπων του χωριού πρωτίστως. Έτσι όταν στις 26 Οκτωβρίου 2018 ο Τενεάτης σε μια λιτή τελετή παρέλαβε από τους ΑΜΕΑ Κορινθίας ένα αναπηρικό αμαξίδιο, το δώρισε αμέσως στο Αγροτικό Ιατρείο Αθικίων με την ευχή να είναι αχρείαστο μα αν κάποτε το έχει ανάγκη κάποιος συντοπίτης μας θα είναι εκεί γιατί το έφεραν τα παιδιά του Τενεάτη με τα καπάκια τους.

Συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε  να συλλέγουμε και να προωθούμε καπάκια στους ΑΜΕΑ διότι μας ενδιαφέρει ο άνθρωπος και το περιβάλλον. Διότι μας γοητεύει ο εθελοντισμός. Διότι ο Τενεάτης δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο.

 

Διαβάστηκε 192 φορές

Τελευταία άρθρα από τον/την Κώστας Σαραμαντής